Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan mentsük meg az elhervadt orchideát?
  2018-05-21 16:05:25, hétfő
 
  Hogyan mentsük meg az elhervadt orchideát?

Az orchidea a kedvenc virágaink közé tartozik, ezért ajándéknak is megfelelő, csak sajnos sokan nem tudják, hogyan kell helyesen gondozni.

Sokak számára az orchidea kényes virág, pedig ha odafigyelünk rá, akkor rájövünk, hogy nem is olyan bonyolult a gondozása. Az orchidea szereti a fényt, ezért olyan helyre tegyük, ahol kap elég fényt, de nem égetik a napsugarak. A legkedvezőbb számára az átlátszó cserép, de semmikép se ültessük át túl gyakran, mert az nem lesz jó hatással az orchideára.

Ha az orchidea hirtelen hervadni kezd, akkor ennek az egyik oka lehet a sűrű öntözés, mert amikor a növény túl sok vizet kap, akkor az megakadályozza az oxigén bejutását a gyökerekbe. Ezenkívül a túl sok nedvességtől elrothadnak a gyökerei.

Az első jele annak, hogy a növény túl van öntözve a leveleken látható, ilyenkor a levelei egyre nehezebben fejlődnek és megsárgulnak. Ha az orchideának még van egészséges gyökere, akkor ebben az esetben megmenthetjük az elpusztulástól.







Mit kell tennünk, hogy megmentsük az elhervadt orchideát?

- fordítsuk az oldalára a cserepet, amelyben a növény van azért, hogy tudjuk kivenni belőle a gyökereket, majd tisztítsuk le róla a földet.
- vegyünk elő egy metszőollót, fertőtlenítsük, vágjuk le vele az elrothadt gyökereket.
- tisztítsuk meg kívül, belül alaposan a cserepet amelyben az orchidea volt és a tányért is, amely a cserép alatt volt,
- vegyünk elő egy szitát és ezen keverjük össze az orhideának előkészített speciális földet vízzel, majd hagyjuk, hogy a fölösleges víz lecsorogjon.
- tegyünk a cserépbe 3 centiméternyit a vizes földből, helyezzük bele a növényt, a végén pedig tegyünk komposztot a gyökereire.
- tegyük az orchideát a megszokott helyére és vigyázzunk, hogy csak akkor öntözzük meg, amikor az első réteg föld száraz.

Azért, hogy az orchidea ne hervadjon el, figyeljünk oda hogyan öntözzük, pontosabban nyáron hetente, télen pedig 10 - 11 naponként is elég.

Ha szeretnétek, hogy az orchideátok hosszú ideig egészséges maradjon és gyakran virágozzon, akkor tegyétek olyan helyre ahol fényt kap és öntözzétek helyesen!

Link
 
 
0 komment , kategória:  NÖVÉNY KALAUZ  
Címkék: megakadályozza, centiméternyit, fertőtlenítsük, elpusztulástól, megmenthetjük, megsárgulnak, előkészített, nedvességtől, legkedvezőbb, odafigyelünk, orchideának, elrothadnak, orchideátok, metszőollót, szeretnétek, lecsorogjon, pontosabban, virágozzon, komposztot, figyeljünk, fölösleges, gyökereket, orchideára, egészséges, vigyázzunk, napsugarak, tisztítsuk, gyökereire, megszokott, öntözzétek, nehezebben, gyökerekbe, megmentsük, orhideának, ajándéknak, fordítsuk, elhervadt orchideát, kedvenc virágaink, orchidea kényes, orchidea szereti, legkedvezőbb számára, átlátszó cserép, orchidea hirtelen, sűrű öntözés, oxigén bejutását, első jele, leveleken látható, levelei egyre, esetben megmenthetjük, elrothadt gyökereket, cserepet amelyben, orchidea volt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Fehér virág  Fekete István - Akác  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png férfi  Németh László tollából  Kaffka_Margit  Tavaszi kép  Nagyon különös  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Png nő  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png fotel  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Lóhere  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mai harmónia kártyám  Png fotel  Az engedelmesség miért nem vál...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Hiányzik  Fekete István - Akác  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png telefon  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szép napot kívánok  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
elhervadt orchideát, kedvenc virágaink, orchidea kényes, orchidea szereti, legkedvezőbb számára, átlátszó cserép, orchidea hirtelen, sűrű öntözés, oxigén bejutását, első jele, leveleken látható, levelei egyre, esetben megmenthetjük, elrothadt gyökereket, cserepet amelyben, orchidea volt, cserép alatt, orhideának előkészített, vizes földből, végén pedig, megszokott helyére, első réteg, orchideátok hosszú, megakadályozza, centiméternyit, fertőtlenítsük, elpusztulástól, megmenthetjük, megsárgulnak, előkészített, nedvességtől, legkedvezőbb, odafigyelünk, orchideának, elrothadnak, orchideátok, metszőollót, szeretnétek, lecsorogjon, pontosabban, virágozzon, komposztot, figyeljünk, fölösleges, gyökereket, orchideára, egészséges, vigyázzunk, napsugarak, tisztítsuk, gyökereire, megszokott, öntözzétek, nehezebben, gyökerekbe, megmentsük, orhideának, ajándéknak, fordítsuk, elhervadt, orchideát, leveleken, fejlődnek, hervadjon, megfelelő, gondozása, elrothadt, ezenkívül, bejutását, virágaink, helyezzük, naponként, bonyolult, speciális, ültessük, oldalára, orchidea, hatással, hirtelen, hervadni, helyesen, amelyben, cserepet, semmikép, öntözzük, cserépbe, gondozni, maradjon, tegyétek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 12332
  • e Hónap: 22685
  • e Év: 81938
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.